0
0
0

Дамски чанти - как да изберете правилната?

Дамски чанти - как да изберете правилната?

Чантите съпътстват жените от векове, тъй като още през 17-ти век дамите са носели елегантни чанти. С промените в модата чантите стават все по-разнообразни и понастоящем всяка жена ще намери нещо подходящо за себе си. Как да подберете правилната дамска чанта и от какво да се ръководите при избора?

Дамската чанта е атрибут, който отразява характера и личността на жената. За много дами чантите са не само функционален елемент, но и стилен аксесоар. Ето защо някои жени имат в гардероба си дори десетина или няколко десетки различни чанти в интересни форми, размери и разнообразни декорации. Модните дизайнери започнаха производството на именно такива аксесоари главно през втората половина на 20-ти век, когато все повече жени започват да се развиват професионално. Понастоящем в колекцията си много дами имат бизнес чанта, пазарска чанта, чанта за разходка и други. Големите дамски чанти са чудесни и за университета или пътуване с любим човек или с приятели. От своя страна малките елегантни чанти са подходящи за романтична среща, кино или разходка в парка. Може да се каже, че дамската чанта е един от най-важните елементи на всеки аутфит, тъй като подчертава характера на тоалета и освен това има практична функция, позволяваща слагането вътре нея на портфейл, смартфон, огледало, козметика, ключове и други аксесоари.

При избора на дамска чанта, си струва да имате предвид нейното предназначение. Идеята е да изберете различни модели за работа и различни за разходка или шопинг. При ситуация, когато търсите дамска чанта за елегантни вечерни събития, е подходяща малка чанта, наподобяваща с вида си портмоне или практична чанта с презрамка.

От друга страна, за дама, която всеки ден ходи на училище или на работа, пазарската чанта или по-голяма удобна чанта тип плик ще бъде чудесен избор. Така че, когато обмисляте предназначението на чантата, си струва да имате предвид размера на модела и какво ще можете да съберете вътре.

Това обаче не е всичко, тъй като е много важно да обърнете внимание на материята, от която е изработена чантата. Определено е най-добре да изберете модели от естествена кожа, тъй като те са елегантни, издръжливи и изглеждат страхотно в съчетание с кожени обувки. Разбира се, за дамите, които не искат да харчат прекалено много пари за дамски чанти, може да се спрете на модел от изкуствена кожа, велур или плат. През последните няколко сезона се ценят екологичните чанти, изработени от рециклирани материали. Все пак си струва да не забравяте, че при избора на чанта за ежедневието, да се ръководите не само от модата, но преди всичко от функционалността на даден модел. Аспект, на който също си струва да обърнете внимание, е телосложението и височината, защото чантата трябва да е съобразена и с това. За ниски и дребни дами е по-добре да изберете малки и средни чанти. За по-слабите жени се препоръчват чанти с къси презрамки. Въпреки това си струва да обърнете внимание как изглежда даден модел в комбинация с целия тоалет, например рокля, яке или палто.

Нашият магазин предлага много богат избор от дамски чанти. Тук можете да намерите, наред с други, чанти-плик, вечерни чанти, летни чанти, клъч чанти, модели през рамо, всички те в различни размери и в интересни цветове. Този сезон си струва да обърнете внимание преди всичко на чантите-плик, които са много удобни и практични и можете да намерите наистина голям избор. Разбира се, всяка жена трябва да има поне една класическа дамска чанта в гардероба си, тоест черна, кожена чанта за през рамо, която ще пасне на най-важните ежедневни аксесоари. Дамите, които искат да експериментират, могат да се съсредоточат върху чанти, изработени от материя, наподобяваща слама. Такива модели са най-подходящи за лятото. От друга страна за зимата се препоръчват по-големи удобни чанти, които са изработени от издръжливи материи, устойчиви на дъжд, влага, сняг.

дамска чанта, чанта от естествена кожа

Коментари