0
0
0

Малката дамска чанта, практичен аксесоар за коктейл или разходка

Малката дамска чанта, практичен аксесоар за коктейл или разходка


Чанта Клъч


Малките чанти за жени, си имат подвидове. Клъч е един от тях. Това аксесоар, който никога не излиза от мода. Съчетава се лесно с всякакъв тип облекло. Клъчът може да е със заоблени краища или с остри ръбове. Най-често е с магнитна закопчалка на капака и единична дръжка за рамото или са без дръжка и се носят в ръка. Съществуват както черни разновидности, които пасват идеално на вечерно облекло, така и с принтове на цветя или фигури, които са неотразими за коктейл или разходка. Модата на клъч не отминава. Това е задължителен аксесоар за всяка дама. Има клъч на точки, клъч на райета, според всеки вкус и стил. Това е една от чантите, наред с кожената раница, чантата тип торба и чантата с къса държка, която всяка жена трябва да си набави. За предпочитане е естествената кожа, ако търсите здравина, но днес на пазара има и изкуствена кожа, с отлични качества.

Световноизвестните модни марки и Клъч

Едни от най-големите производители на чанти, обувки и дрехи, имат Клъч в каталозите си. В онлайн магазините може да намерите богато разнообразие на марки и модели. Те са произведени в цял свят от Италия до Китай и са изключително изкусителни за женската част от човечеството.

Чанта Hobo

Друга чанта, разновидност на малките чанти, е Hobo. При този тип чанти, основната част, в която се съхранява багажът, е извита като полумесец. Разбира се, има и големи чанти от този вид, но по-популярни са малките варианти. Материите, от които се произвежда Hobo са естествена кожа, изкуствена кожа, велур. Характерното е, че материята е гъвкава и дизайнът е съобразен с особеностите на женското тяло. Цветове за този тип чанта са различни и са, според предпочитанията на всяка дама.

Нашите чанти

Ние, от Bagsmagbg, предлагаме богато разнообразие от чанти, раници, портфейли, за всеки вкус и стил. При нас може да на намерите клъч, както и други модели. Предлаганите артикули са в богата цветова гама и с различен дизайн и стил, така че да направят всяка дама уникална и по-харизматична, с нашите чанти.

Чанта с история

Малките чанти, могат да са наш спътник навсякъде в ежедневиети, както и при специални поводи. Замисляли ли сте се, каква история, може да разкаже вашата чанта?

Една чанта има живот няколко години, а ако я съхранявате правилно и не я носите често, може да ви служи десетилетия. Всяка чанта пази спомените за своя притежател - драснато с химикал, при важна срежа, ожулена каишка, след купон, петно от вино, от официална вечеря.

Всъщност самата малка чанта е с богата история. Този вид аксесоар, се води винтидж и води началото си от средата на деветнайсети век,  по време на индустриалната революция, когато дами се стараят да намалят облеклото си и допълненията към него, за да са по елегантни и кокетни.

Как се появява Клъчът?

Предприемачът Самюел Пъркинсън, от Донкастър, който се занимавал със сладкарство, решил да предприеме пътуване с жена си. Когато подреждали багажа, той забелязал, че чантата на жена му е невъзможно да побере онова, което тя иска, а и от материал, който няма да издържи на пътуването. Тогава, той наредил, да му ушият малка кожена чанта, от същия материал, от който са куфарите на семейството му, за да си отива новата придобивка с тях.

Така се появява първия Клъч. За продажба, първите малки дамски чанти са ушити от Х. Дж. Кейв от Лондон. Днес моделите му са изложени в Музея на чанти и портмонета в Амстердам. Производството на чанти по модел на Х. Дж. Кейв, бе възобновено през 2010 г.

дамска чанта, голяма чанта, чанта малка, чанта

Коментари
Препоръчани продукти