0
0
0

Дамски чанти - на какво да обърнете внимание при покупка

Дамски чанти - на какво да обърнете внимание при покупка

Много жени не могат да си представят излизането от вкъщи без дамска чанта. Тя е практично и модерно допълнение към всеки дамски тоалет. За да създадете модна стилизация, то трябва правилно да съчетаете чантата с целия тоалет, повод и стил. Малки, големи, кожени, спортни или чанти тип куфарчета? Коя чанта да изберете?

Дамската чанта трябва да отговаря на тоалета, повода, стила и дори фигурата. Следователно изборът не е лесен още повече, че няма универсална чанта, която да пасва на всичко. Поради тази причина дамите обикновено са притежателки на няколко чанти, които могат да носят в зависимост от повода. Най-популярни са големите дамски чанти за ежедневието, побиращи всичко необходимо. За специални поводи са създадени малки чанти, които допълват елегантния тоалет. Първият критерий при избор обикновено е размерът на чантата: дали да е голяма дамска чанта или може би колкото се може по-малка? След това дамите мислят за избора на материя и нейния вид (дизайн). Можете да изберете дамска чанта от естествена кожа, еко кожа, плат, филц и дори пластмаса. В зависимост от функцията на чантата дамите могат да изберат спортен, официален или градски вариант. Сред най-често носените чанти са чантите тип плик, мешки, клъч чанти, чанти тип куфарчета и пазарски чанти.  Изборът е продиктуван както от стила на жената, така и от това какви дрехи носи в ежедневието и какво е предназначението на чантата. Дали трябва да е само допълнение към цялата стилизация или трябва да има полезна функция и следователно да побира всичко, което е необходимо през деня? Важна характеристика е и нейната издръжливост, капацитет, функционалност и комфорт при носене. Има доста елементи, които една жена трябва да има предвид, преди покупка. И тъй като модата се променя бързо, може да се окаже, че тенденцията, която доскоро преобладаваше, вече не е неактуална, че например не е модерно да се съчетава цвета на чантата с обувките.

Първата категория чанти се състои от класически чанти, които са подходящи за работа, за бизнес среща, но и за ежедневието. Тази група включва големи дамски чанти в приглушени цветове, често кожени, без шарки и външни джобове. Тяхното безспорно предимство е капацитетът, защото могат да поберат всички необходими документи, а често и техника (таблет, телефон или лаптоп).

Перфектното допълнение към класически тоалети: костюми, рокли, поли тип молив, комбинирани с риза, е трапецовидната или правоъгълна кожена чанта, обикновено черна, тъмносиня, кафява или червена. Много популярни са чантите тип плик, които дамите носят всеки ден, за разходка, разходка в града, на работа, ако не е задължителен официален дрескод. Те са неголеми и леки, удобни за използване, но достатъчно вместителни, за да ви позволят да съберете всичко необходимо за излизане.

Малките чанти често са официални модели, носени при специални поводи: официална вечеря или парти. Те обикновено са декорирани с пайети, блестяща материя и придават чар на цялата визия. Поради размера си те са удобни, не пречат, а освен това могат да поберат всички необходими дребни предмети (козметика, кърпички или ключове). Малките дамски чанти могат да бъдат снабдени с презрамка за закачане през рамо или да бъдат пригодени само за държане в ръка. Дамската чанта, която трябва да бъде елемент от вечерния тоалет, трябва да му подхожда по цвят, стил и текстура.

Друга група дамски чанти са неофициалните модели, сред които спортни чанти, мешки, куфарчета, плажни кошници, чанти за рамо с различни форми и цветове. Когато избирате такъв модел, си струва да се ръководите от функционалността, удобството на чантата и да я напаснете към Вашия стил и характер.

Важен въпрос е и видът материал, от който са изработени дамските чанти. На първо място си струва да споменем дамските кожени чанти, които са най-издръжливи. Най-качествени са тези от естествена кожа, зърнеста кожа (защитена от повреждане) и лакирана кожа. Кожените чанти са идеални за зимата и есента, когато климатичните условия са променливи и неблагоприятни.

Дамските чанти от плат са леки и идеални за лятото: лятно пътуване или разходка из града. Такива модели могат да бъдат евтини, което кара дамите да купуват дори няколко в рамките сезон. Платнените чанти са тези от памук, рипсено кадифе, лен, деним, но също и от вълна или филц.

Чантите за рамо, изработени от плат, също трябва да бъдат съобразени с тоалета. Когато избирате платнена чанта, струва си да обърнете внимание на дебелината, използваната твърдост и качеството на изработката. От тези компоненти зависи колко дълго можете да я използвате. На пазара има и модерни дамски пластмасови чанти. Те са издръжливи и могат да изглеждат добре, така че не е нужно да ги отписвате, особено ако искате да спестите при покупка.

купи чанта онлайн, чанти от еко кожа, чанта от естествена кожа

Коментари